Szef Kuchni poleca – Our chef recommends -Der Kϋchenchef empfiehlt

Czerninę z łazankami
Blood duck soup with noodles
Schwarzsauer mit Nudelflecken serviert
18zł
Sałatkę z buraków z serem kozim
Beetroot salad with goat cheese
Rote-Bete-Salat mit Ziegenkäse, Honig und Nüssen
24zł
Marynowaną pieczoną pierś z gęsi w sosie własnym z modrą kapustą i pyzami własnej roboty
Marinated roasted goose breast in gravy served with red cabbagge and handmade yeastdumplings
Marinierte Gänsebrust im eigenen Saft mit Rotkohl und selbstgemachten Hefeklößen
48zł
Stek po królewsku (350 g), pieczony ziemniak z sałatką ze świeżych warzyw, marynowane warzywa, zestaw sosów zimnych, sos pieprzowy na ciepło
Royal tenderloin beefsteak (350g) served with roasted potatoes with herb butter, fresh vegetable salad and marinated vegetables
Steak nach „königlicher Art“ (350 g) mit Rohkostsalat serviert, marinietes Gemüse, Kombination kalter Soßen und warme Pfeffersoße
98zł
Łosoś z grilla podany z ręcznie robionymi łazankami w sosie szpinakowym i gotowanymi warzywami
Grilled salmon served with homemade noodles in spinach sauce and boiled vegetables
Gegrillter Lachs mit selbstgemachten Nudelflecken in Spinatsoße, und mit gekochtem Gemüse
48zł
Ręcznie robione pierogi z dziczyzną podawane na szpinaku ze śmietaną
Homemade dumplings stuffed with venison served with spinach in cream
Handgemachte Teigtaschen mit Wildfleisch gefüllt mit Spinat in Rahmsoße serviert
30zł
Szarlotka na ciepło własnego wypieku z lodami i bitą śmietaną
Homemade warm apple pie served with ice cream and whipped cream
Selbstgebackener Apfelkuchen mit Eis und Schlagsahne warm serviert
15zł